Monday, November 7, 2011

Molten Chocolate Cakes

5 ounces bittersweet (not unsweetened) or semisweet chocolate, chopped
10 tablespoons unsalted butter
3 large eggs
3 large egg yolks
1 1/2 cups powdered sugar
1/2 cup all purpose flour
By: Hoa Khôi & Bún
Thực hiện by:  FreezingRose
For cakes:
Preheat oven to 450°F. Butter six 3/4-cup soufflé dishes or custard cups. Stir chocolate and butter in heavy medium saucepan over low heat until melted. Cool slightly. Whisk eggs and egg yolks in large bowl to blend. Whisk in sugar, then chocolate mixture and flour. Pour batter into dishes, dividing equally. (Can be made 1 day ahead. Cover; chill.)
Bake cakes until sides are set but center remains soft and runny, about 11 minutes or up to 14 minutes for batter that was refrigerated. Run small knife around cakes to loosen. Immediately turn cakes out onto plates. Spoon sauce around cakes. Serve with ice cream.
Bún lười nấu chocolate, nên melt chocolate & butter trong microwave 30 second, rồi lại thêm 30 second, then another 30 second, sau đó mang ra quậy cho nó đều lên

2 comments:

  1. Hello FR
    Neu bake banh size cua cupcake thi minh bake thoi gian la khoang bao lau?
    Cam on nhieu.

    ReplyDelete
  2. Hi

    Cái bánh thứ nhất FR baked ở 375F cho 7 phút & baked thêm 3 phút nữa at 400F. Kết quả nó còn runny như vậy đó . Mấy cái sau mình cho lên 12 phút @400F, bên trong còn sền sệt deo dẻo chứ không runny nữa . Bạn có thể canh chừng khi thấy mặt bánh bắt đầu hơi vung lên thì dùng 1 cái que chọt vào xem thử bên trong còn lỏng nhiều hay ít . Bạn có thể lấy que đó đập nhẹ lên mặt bánh, hễ thấy nó còn rung rinh thì bên trong vẫn lỏng lắm . Các bánh này FR dùng silicon muffin cups, thoa 1 ít butter xung quanh trước khi đổ batter vào thì khi lấy ra rất dễ . HTH

    ReplyDelete